Lekovite biljke - Prirodni lekovi - Prirodne metode lečenja - Recepti i saveti za prirodno lečenje

Priroda i zdravlje

Lekovite biljke

Hrana kao lek

Prirodno lecenje

Tablica kalorija

Vitamin A

Vitamin B1

Vitamin B2

Vitamin B3

Vitamin B5

Vitamin B6

Vitamin B12

Vitamin B17

Vitamin C

Vitamin D

Vitamin E

Vitamin K

Folna kiselina

Gvozdje

Magnezijum

Kalcijum

Kalijum

Natrijum

Prirodne maske za lice

Voda lek za sve bolesti

Celer i limun protiv holesterola

Med i cimet

Limun i rak

Kacamak dijeta

Banana i dijeta

Kozje mleko

Vitamini B grupe

Gljiva Kombuha

Kako napraviti gljivu Kombuhu

Hrastova sjajnica ili Reishi gljiva

Tibetanska gljiva

Stari tibetanski lek

Surutka prijatelj jetre

Aronija sibirska borovnica

Hajducka trava daje snagu

Kukuruzna svila za mrsavljenje

Cvekla sprecava starenje

Kim leci sve osim smrti

Vitamin B17 lek protiv raka

Vitamin B17 lek protiv rakaŠta je zapravo vitamin B17?
Poznat je kao Laetril ili Vitamin B17, ali ovo jedinjenje ipak nije vitamin, već spada u grupu pseudovitamina. Laetril je oblik delimično veštačke supstance koja je u prirodnom obliku amigdalin, a prirodno se javlja u sirovim orašastim plodovima i semenkama mnogih voćaka, posebno kajsije. Takođe je prisutan u lima pasulju, detelini i sirku.

Priča o vitaminu B17 kao leku protiv raka zasniva se na sledećoj teoriji:
Zdrave ćelije živog organizma sadrže enzim rodaneze koji po pravilu neutrališe benzaldahid i vodonik-cijanid u vitaminu B17. Tako ovaj enzim pomenuta jedinjenja pretvara u korisna hranljiva jedinjenja; tiocijanat i benzojeva kiselina. Paralelno s tim, glukoza isporučuje vitamin B17 ćelijama raka takođe, ali ćelije raka nemaju enzim rodaneze da neutrališe cijanid. Umesto toga, one imaju enzim beta-glukozidaza. Ovaj enzim, samo u ćelijama raka, oslobađa benzaldahid i cijanid iz glukoze, koji međusobno stvaraju ciljani otrov koji ubija ćelije raka.

Stručnjaci napominju da iako postoje istraživanja koja ukazuju da je vitamin B17 ili Laetril vrlo dobar tretman za rak, to ipak ne bi smeo da bude primarni tretman za rak kod svakog pacijenta - već se može koristiti kao efikasan dodatni tretman, i to uz mnogo opreza!

Vitamin B17 kao lek protiv raka - kako to radi?

Terapija vitaminom B17 (tj. Laetril ili amigdalin) je jedan od najpopularnijih i najpoznatijih alternativnih tretmana za rak. Ova terapija je veoma jednostavna za upotrebu i veoma je efikasna ukoliko se koristi u dovoljno velikim dozama i ako je korišćeni proizvod visokog kvaliteta, kao i ako se kombinuje sa efektivnom ishranom protiv raka i ključnim suplementima. Dakle, nije dovoljno koristiti samo vitamin B17 protiv raka, već treba prevashodno preduzeti sve druge neophodne mere koje deluju protiv ove opake bolesti - što je već dobar preduslov za efektivnije delovanje vitamina B17.

Vitamin B17 deluje ciljanjem i ubijanjem ćelija raka, kao i izgradnjom imunog sistema za odbranu od buduće pojave raka. On koristi dve različite metode za ubijanje ćelija raka. To uključuje strogu dijetu i nekoliko dodataka.Teorija kaže da:
Kada vitamin B17 ''naiđe'' na ćeliju raka, on se raspada na 2 molekula glukoze, 1 molekul vodonik-cijanida i 1 molekul benzaldehida. U ranijim istraživanjama je bilo pretpostavljeno da je vodonik-cijanid bio glavni molekul za ubijanje ćelija raka, ali sada je poznato da je zapravo benzaldehid molekul koji je daleko glavni razlog ubijanja ćelija raka.

Razlog zašto vitaminu B17 treba više vremena da bi delovao jeste taj što ako se desi da ovaj molekul hemijski reaguje sa enzimom nekancerogenih ćelija (tj. rodaneze) pre nego što reaguje sa enzimom kancerogenih ćelija (beta-glukozidaza) - rodaneze će da uzrokuje raspadanje vitamina B17 na takav način da neće više moći da ubije ćelije raka. Iz tog razloga pacijent mora uzeti dovoljno molekula vitamina B17, tokom dovoljno dugog vremena.

Gde se može naći vitamin B17?

Većina ljudi konzumira vitamin B17 u obliku semenki kajsije. U središtu breskve ili kajsije je čvrsta ljuska, tj koštica. Ako otvorite ovu čvrstu ljusku (uz pomoć čekića ili klešta), naći ćete malo seme u sredini koje izgleda kao badem. Međutim, ovo seme je mnogo mekše nego badem i sigurno nema ukus kao badem. Dakle u koštici kajsije se krije seme koje obiluje prirodnim vitaminom B17.

Većina stručnjaka će preporučiti dnevnu dozu semena kajsije od 24-40 semena dnevno, raspoređeno po celom danu. Za osobu koja je u fazi remisije raka, 16 semena kajsije dnevno treba koristiti kao minimum.

Vitamin B17 se nalazi još u zrnu prosa i heljde. Isto tako, seme jagodičastog voća, kao što su crvene maline i crne maline, je bogato vitaminom B17. Naravno, najbolji izvor vitamina B17 ostaje jezgro ili seme kajsije.

Otrov ili lek?

Međutim, naučnici su upozorili da se jedinjenje u jezgru kajsije pretvara u cijanid u telu na nivou koji bi mogao biti štetan po ljudsko zdravlje!
Iz tog razloga se postavlja pitanje - da li je konzumiranje semena kajsije, odnosno vitamina B17, siguran alternativni način za lečenje raka ili zapravo predstavlja opasnost po zdravlje?

Istraživanja pokazuju da 0,5-3,5 mg cijanida po kilogramu telesne težine može biti potencijalno letalno.

Procenjuje se da jedenje 50-60 semena kajsije dnevno može isporučiti smrtonosnu dozu cijanida. Međutim, trovanje cijanidom može da se javi i na mnogo nižim nivoima.

Može se pronaći informacija da se preporučuje konzumiranje između 5-10 sirovih semena kajsije za opštu populaciju i do 60 semena kajsije dnevno za obolele od raka.

U svakom slučaju, istraživanja u ovoj oblasti još nisu kompletirana i ne daju nam precizne informacije.
Svi tekstovi objavljeni na sajtu prikupljeni su sa najboljom namerom. O svakom pitanju, predlogu ili informaciji iz tekstova pre primene terapije konsultujte lekara. Nemojte da odlažete odlazak lekaru ili da se oglušite o prepisanu terapiju zbog informacija procitanih na našem sajtu. Medicina veoma brzo napreduje u novim saznanjima.

Priroda i zdravlje | Lekovite biljke | Hrana kao lek | Dijeta | Blog | Kontakt | Uslovi koriscenja


SEO optimizacija sajta: TotalDizajn, Beograd | Prijatelj sajta: MsBalkan | Web dizajn: Mungosoft - 2022. Sva prava zadrzana