Priroda i zdravlje

Lekovite biljke

Hrana kao lek

Prirodno lecenje

Tablica kalorija

Blog

Da li je kafa stetna za zdravlje

24 sata bez hrane

Margarin treba izbegavati

Med i cimet upotreba

Brokoli protiv osteoartritisa

Brojanjem protiv bolova

Propolis protiv kancera

Prirodom protiv raka prostate

Lecenje hemoroida

Regulisanje stolice

Sredstva za čišćenje creva

Narodni lek protiv zatvora

Ulcerozni kolitis i stres

Kako nastaje rak?

Uzroci i vrste glavobolje

Uzroci proliva

Simptomi hipertireoze

Crevna kandidijaza simptomi

Vrste epilepsije

Parkinsonova bolest

Autizam i ishrana

Alergija na jagode

Jaja i dijabetes

Koenzim Q10

Melatonin

Nukleinske kiseline

Paradajz

Susamovo ulje

Nedostatak i višak kalijuma

Nedostatak magnezijuma

Hiperbarična terapija kiseonikom

Brokoli protiv osteoartritisa

Brokoli protiv osteoartritisaBrokoli je pravi neprijatelj osteoartritisa, ustanovljeno je na Royal Veterinary College u Londonu, a evo i zasto. Nakon detaljnih istrazivanja potvrdjeno je da supstanca koja se nalazi u brokoliju moze posluziti kao moguci lek protiv osteoartritisa, a zove se sulforafan.

Testovi su pokazali da klice, kupus a narocito brokoli blokiraju odredjene enzime koji uticu na propadanje hrskavice, sto se desava kod pacijenata koji boluju od upalnih procesa povezanih s osteoartritisom. Za to je zasluzan sulforafan koji se iz brokolija u organizmu oslobadja nakon varenja.

Da bi dejstvo sulforafana bilo delotvorno oboleli od osteoartritisa bi trebali konzumirati pozamasne kolicine brokolija na dnevnom nivou, ako bi zeleli da ublaze simptome i posledice ove bolesti. Zbog toga je najbolje resenje njegova upotreba u obliku suplementa, kao dodatak ishrani. Medjutim, u pocetku istrazivanja bilo je veoma tesko nestabilne molekule ove supstance fokusirati u formu tableta. Nakon dosta truda Britanska farmaceutska kuca, Evgen Pharma, uspela je u tome, pa je sintetizovana stabilna verzija sulforafana ipak ugradjena u tableti. Tako samo jedna doza ovog suplementa sadrzi kolicinu sulforafana koja se nalazi u 2,5 kg brokolija.

Proizvod je u laboratorijskim uslovima testiran kao lek protiv osteoartritisa, a prema izjavama profesora Andrewa Pitsillidesa, rezultati su vrlo ohrabrujuci. Misevi na kojima su sprovedeni testovi imaju znatno poboljsanu strukturu hrskavice i kostiju, kao i pokretljivost koordinaciju pokreta, u odnosu na nelecene uzorke. Tako je sulforafan postao obecavajuce sredstvo za lecenje osteoartritisa u buducem vremenu.

Sulforafan je inace vec pokazao pozitivan uticaj na još neka ozbiljna oboljenja, medju kojima je i kancer. U laboratorijskim uslovima unistava celije leukemije, a ima i protivupalna svojstva.



Mozda ce vas zanimati:

Brokoli (kao zdrava hrana)

Lubenica i likopen

Artritis i prirodno lecenje



Svi tekstovi objavljeni na sajtu prikupljeni su sa najboljom namerom. O svakom pitanju, predlogu ili informaciji iz tekstova pre primene terapije konsultujte lekara. Nemojte da odlažete odlazak lekaru ili da se oglušite o prepisanu terapiju zbog informacija procitanih na našem sajtu. Medicina veoma brzo napreduje u novim saznanjima.

Priroda i zdravlje | Lekovite biljke | Hrana kao lek | Dijeta | Blog | Kontakt | Uslovi koriscenja


Priroda leči sve (blog) - 2020. Sva prava zadržana