Priroda i zdravlje

Lekovite biljke

Hrana kao lek

Prirodno lecenje

Tablica kalorija

Blog

Da li je kafa stetna za zdravlje

24 sata bez hrane

Margarin treba izbegavati

Med i cimet upotreba

Brokoli protiv osteoartritisa

Brojanjem protiv bolova

Propolis protiv kancera

Prirodom protiv raka prostate

Lecenje hemoroida

Regulisanje stolice

Sredstva za čišćenje creva

Narodni lek protiv zatvora

Ulcerozni kolitis i stres

Kako nastaje rak?

Uzroci i vrste glavobolje

Uzroci proliva

Simptomi hipertireoze

Crevna kandidijaza simptomi

Vrste epilepsije

Parkinsonova bolest

Autizam i ishrana

Alergija na jagode

Jaja i dijabetes

Koenzim Q10

Melatonin

Nukleinske kiseline

Paradajz

Susamovo ulje

Nedostatak i višak kalijuma

Nedostatak magnezijuma

Hiperbarična terapija kiseonikom

Brojanjem protiv bolova

Brojanjem protiv bolovaJapanski naucnici dosli su do zakljucka da brojanje moze eliminisati osecaj bola. Tomoko Higashi iz Yokohame u Japanu (University Medical Center Kanagawa) predvodio je jedan eksperiment u kojem je ucestvovalo ukupno 46 pacijenata. Zajednicka karakteristika svih tih pacijenata je da se svi oni plase injekcije, tj. uboda igle.

Eksperiment je trajao kratko i bio je vrlo jednostavan. Tomoko Higashi je svakom od njih rekao da u toku primanja injekcije broje unatrag od 100 do 1 - i to naglas. Rezultat eksperimenta je bio fascinantan, jer se ni jedan od 46 pacijenta nakon toga nije zalio na bol, a jedan od njih se cak nije ni mogao setiti da je uopste dobio injekciju.

Tako je potvrdjeno da brojanje zaista deluje protiv bolova. A objasnjenje glasi da takva vrsta "recitacije" zbunjuje mozak, pa tada na drugaciji nacin obradjuje sadrzaj koji prima putem nerava. Pri tom stepen smanjenja boli veoma zavisi od toga koliko se dobro pacijenti skoncentrisu na brojanje. Zakljucak bi bio da je najbolju koncentraciju u brojanju imao pacijent koji nije ni registrovao ubod igle.

Prava je steta sto je ovaj trik verovatno koristan samo kada se radi o kratkotrajnim bolovima, kakav je u osnovi i bol od uboda igle prilikom primanja injekcije. Medjutim, za sve one koji se plase injekcije (a ima nas dosta takvih) i ovo saznanje moze biti zlata vredno. Potrebno je samo da se u datom momentu setimo da glasno brojanje unazad od 100 do 1 deluje protiv kratkotrajnih bolova, i da hrabro pocnemo da brojimo: 100, 99, 98, 97, 96, 95, 94, 93...



Mozda ce vas zanimati:

Prirodni lekovi protiv bolova

Kako zaustaviti hrkanje

Akupunktura



Svi tekstovi objavljeni na sajtu prikupljeni su sa najboljom namerom. O svakom pitanju, predlogu ili informaciji iz tekstova pre primene terapije konsultujte lekara. Nemojte da odlažete odlazak lekaru ili da se oglušite o prepisanu terapiju zbog informacija procitanih na našem sajtu. Medicina veoma brzo napreduje u novim saznanjima.

Priroda i zdravlje | Lekovite biljke | Hrana kao lek | Dijeta | Blog | Kontakt | Uslovi koriscenja


Priroda leči sve (blog) - 2020. Sva prava zadržana