Priroda i zdravlje

Lekovite biljke

Hrana kao lek

Prirodno lecenje

Tablica kalorija

Blog

Da li je kafa stetna za zdravlje

24 sata bez hrane

Margarin treba izbegavati

Med i cimet upotreba

Brokoli protiv osteoartritisa

Brojanjem protiv bolova

Propolis protiv kancera

Prirodom protiv raka prostate

Lecenje hemoroida

Regulisanje stolice

Sredstva za čišćenje creva

Narodni lek protiv zatvora

Ulcerozni kolitis i stres

Kako nastaje rak?

Uzroci i vrste glavobolje

Uzroci proliva

Simptomi hipertireoze

Crevna kandidijaza simptomi

Vrste epilepsije

Parkinsonova bolest

Autizam i ishrana

Alergija na jagode

Jaja i dijabetes

Koenzim Q10

Melatonin

Nukleinske kiseline

Paradajz

Susamovo ulje

Nedostatak i višak kalijuma

Nedostatak magnezijuma

Hiperbarična terapija kiseonikom

Hiperbarična terapija kiseonikom

Hiperbarična terapija kiseonikom leči karcinom u 4. stadijumu


Naučnim istraživanjima iz oblasti kliničke radiologije otkriveno je da hiperbarična terapija kiseonikom u kombinaciji sa radioterapijim pomaže u lečenju pacijenta s karcinomom rektuma i debelog creva u 4. stadijumu. Istraživački tim je takodje zabeležio regresiju veličine tumora kod svih uključenih pacijenata, a njih osmoro je čak postiglo potpunu regresiju.

Druga studija objavljena u časopisu European Journal of Cardio-thoracic surgery pokazala je da kombinacijom fotodinamičke terapije i hiperbarične terapije kiseonikom dolazi do smanjenja tumora kod pacijenata s karcinomom jednjaka. Ovom studijom takodje je primećeno da su pacijenti tretirani na obakav način imali duže preživnjavanje, u poredjenju sa grupom bolesnika koji su tretirani samo fotodinamičkom terapijom.

Šta je hiperbarična terapija kiseonikom

Hiperbarična terapija kiseonikom uključuje sedenje u hiperbaričnoj komori gde se pod uslovima povišenog pritiska proizvodi 100% čist kiseonik, koji pacijent treba da udiše. Dužina terapije je individualna, a najčešće se primenjuje nekoliko puta nedeljno, tokom dva meseca.

Hiperbarična terapija kiseonikom je zasnovana na činjenici da udisanje kvalitetnog vazduha povoljno utiče na organizam. Kada se udiše kiseonik pod pritiskom, on se bolje otapa u krvotoku i u većoj meri dospeva u tkiva. Dakle, udisanje čistog kiseonika pod pritiskom čini da se on brže dovede do ćelija tela. A bolesnim ćelijama je kiseonik potreban da bi se izlečile - objašnjava Dian Brown, tehničar hiperbarične komore u Jacksonu, (New Life Medical Group, Tennessee).

Hiperbarična komora je pod pritiskom koji je tri puta veći od normalnih nivoa pritiska vazduha. Tako se kiseonik iz pluća širi na ostatak tela većom brzinom, što treba da ubrza i proces ozdravljenja obolelih ćelija. Ovaj tretman zapravo stimuliše proizvodnju takozvanih "matičnih ćelija" i "faktore rasta", i podstiče uspostavljanje zdravih fizioloških procesa u čitavom organizmu. Zbog toga hiperbarična terapija kiseonikom, prema dosadašnjim iskustvima, najveću primenu nalazi u lečenju rana koje teško zarastaju. Na tom spisku su rane nastale kod pacijenata koji boluju od dijabetesa, bolesti vena, arterija i sl. Pored ostalih, karakteristika hroničnih rana je i njihovo slabo snabdevanje kiseonikom, pa je time već skoro sve rečeno.

Ali s obzirom na mnoge zdravstvene prednosti koje pruža, hiperbarična terapija kiseonikom velikim koracima napreduje prema sve široj primeni. Tako će u budućnosti verovatno biti od velikog značaja kada je u pitanju lečenje svih oblika povredjenih ćelija, tj. tkiva organizma, jer ono vapi za velikom količinom kiseonika kako bi se održalo u životu.

Sledi i logičan zaključak da hiperbarična terapija kiseonikom može pomoći i zdravim ljudima da očuvaju svoje zdravlje, vitalnost i na neki način produže mladost.Mozda ce vas zanimati:

Prirodno podmladjivanje lica

Kisele i bazne namirnice

Lečenje vodomSvi tekstovi objavljeni na sajtu prikupljeni su sa najboljom namerom. O svakom pitanju, predlogu ili informaciji iz tekstova pre primene terapije konsultujte lekara. Nemojte da odlažete odlazak lekaru ili da se oglušite o prepisanu terapiju zbog informacija procitanih na našem sajtu. Medicina veoma brzo napreduje u novim saznanjima.

Priroda i zdravlje | Lekovite biljke | Hrana kao lek | Dijeta | Blog | Kontakt | Uslovi koriscenja


Priroda leči sve (blog) - 2020. Sva prava zadržana